شرق بهتر است یا غرب؟ ساکنان شرق و غرب تهران به سختی از محله های خود کوچ می کنند!

تهران این روزها آنقدر رشد کرده است که هر گوشه و کنار خود شهری برای خودش است. وقتی قاجارها پایتخت خود را آوردند ، تهران حتی فکر نمی کرد که آن دهها هزار نفر شود. حتی شهرداران دوره پهلوی فکر نمی کردند که روزی استادیوم آزادی بخشی از تهران باشد یا این که شهر المپیک محل اقامت نزدیک مرکز حساب باشد.

در شمال و جنوب تهران اختلافات زیادی وجود دارد زیرا شمال و جنوب مدتهاست که اختلافات اساسی دارند ، اما در شرق و غرب کلانشهرها ، طبقه متوسط ​​هنوز زندگی می کند و دارای شرایط آب و هوایی نسبتاً مشابهی است. این اختلافات به قدری زیاد است که نمی توان ساکنان شرق یا غرب را ترغیب کرد که به مکان دیگری منتقل شوند.

مقایسه رفتار اجتماعی و ساختار شهری برای برجسته شدن از یکدیگر نیست ، بلکه صرفاً برای بررسی یک مسئله اجتماعی است.

در زیر ، برخی از تفاوتهای آشکار بین شرق و غرب کلانشهر تهران را می خوانید:

زمینه اجتماعی

تفاوت اول در زمینه اجتماعی ساکنان این دو منطقه است. و شاید این یکی از دلایل تفاوت این دو منطقه باشد. شرقی ها ساکنان مسن تری هستند و در این شکی نیست. درست است که در غرب محله های قدیمی با ساکنان قدیمی وجود دارد و در شرق نیز شهرهای جدید وجود دارد. اما تازه واردها در غرب بیشتر هستند.

مهاجرپذیری

مهاجران در غرب مستقر می شوند. با توجه به فضای جدیدتر و گسترده تر در غرب ، توانایی پذیرش مهاجران بیشتر از شهرهای دیگر است. کلنی های قومی در سراسر غرب وجود دارد که در شرق کمتر مشاهده می شود.

نوع مهاجران غربی از استانهای غربی و جنوبی بیشتر است. اما نوع مهاجران از شرق بیشتر از استانهای شرقی و شمالی است.

سنت و مدرنیته

ناخودآگاه من همیشه غرب تهران را با غرب جهان مقایسه می کنم و خصوصیات مشترکی را در آنها می بینم. غربی ها بیشتر مدرنیست و شرقی ها بیشتر سنت گرا هستند. این را می توانید در لباس و نوع معماری این دو منطقه ببینید.

بخش دولتی یا خصوصی

در شرق ، تعداد فرهنگیان و بازنشستگان دولت بیشتر است که منجر به متوسط ​​امید به زندگی در شرق می شود. در حالی که در غرب مشاغل آزاد بیشتر و جوانان در غرب بیشتر هستند. به عنوان مثال در غرب ، چندین شهرک مسی برای کارگران بازنشسته و فرهنگی وجود دارد ، در حالی که در غرب (به استثنای شهرک های پرسنل نظامی و کارمندان) تعداد شهرک ها محدود است.

بافت مسی

متوسط ​​عمر ساختمان ها و جاده های غربی بسیار کمتر از جاده های شرقی است. پروژه های توسعه بزرگتری در غرب در حال انجام است. شاید به همین دلیل است که غرب مهندسی بیشتری دارد و رفت و آمد کمتری دارد (به استثنای گلوگاه های نادر).

امنیت

به نظر می رسد میزان جرم و جنایت در غرب بیشتر از شرق است. از نظر شهروندی ، شما در غرب بیشتر از غرب درگیری های خیابانی می بینید. در همین حال ، ساکنان شرق تهران احساس امنیت بیشتری دارند. اما غربی ها هنگام رانندگی بیشتر رعایت قانون می کنند.

غذا

شرقی ها عمدتا غذاهای سنتی می خورند. بازار کباب در شرق نسبت به غرب گرمتر است و کیفیت ظروف برنج در شرق بطور قابل توجهی بالاتر است. در غرب هم همین طور است ، اما در مورد فست فودها. فست فودهای محلی و غیر زنجیره ای بیشتر در غرب وجود دارند و از کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

فروشگاه ها و مراکز خرید

فروشگاه ها و مغازه های محلی بیشتری در شرق وجود دارد ، در حالی که مراکز خرید و بزرگ در غرب تعداد بیشتری دارند. (تفاوت های آمریکا و آسیا را بخاطر بسپارید!)

هوا

هوای غرب تمیزتر از هوای شرق است. البته در این مورد اختلاف نظر زیادی وجود دارد و اینکه شاخص آلودگی بسته به جهت باد و عوامل دیگر متفاوت است. این ممکن است چند سال پیش باشد ، اما با توجه به رشد صنعت در بزرگراه کرج و افزایش تعداد ساکنان در غرب ، اکنون تمام مناطق تهران آلوده شده اند. و شاید تنها تفاوت در نوع آلاینده ها باشد. جالب است که در نقشه های آلودگی هوای تهران در سال های اخیر ، غرب موفق به کسب پلاک طلای آلودگی شده است!

تراکم جمعیت

متراکم ترین جمعیت و ساختمانها در شرق است. اگرچه از زمان مصدق تلاش شده است که شرق تهران ، به ویژه برای منطقه نارمک ، با اصول ساخته شود ، اما عدم رعایت این اصول در دوره های بعدی منجر به تراکم زیاد در این مناطق شده است. نه تنها نارمک بلکه شمیران نو ، فرجام ، تهرانپارس ، افسریه ، استخر و بسیاری دیگر از مناطق شرق بسیار پرجمعیت هستند. در حالی که این تراکم با وجود آپارتمانهای شلوغ در غرب به دلیل استاندارد بودن پارامترهای شهری وجود ندارد ، به جز منطقه خوش آب و هوا که دارای بافت قدیمی است.
خی

حتی می توانید بسیاری از بناهای تاریخی را در شرق تهران پیدا کنید. آتشکده ، ساختمانهای متروکه دوره قاجار ، شکارگاه سلطنتی و . اما این مشکل در غرب محدود به روستاهای فرحزاد ، جنت آباد و جاده امامزاده داوود است که البته بیشتر از شمال متمایل به به سمت غرب

مراکز نظامی

تعداد زیادی پایگاه و پادگان نظامی در شرق نسبت به غرب تهران وجود دارد. از کاخ فیروزه به پارچین و شهر امام حسین ، لویزان و کوهک بروید. اما در غرب به جز منطقه مهرآباد و قلعه مرغی و برخی پایگاه های اطراف جاده باکری چیزی مشاهده نمی شود.

فضای سبز

فضای سبز در شرق بسیار قدیمی تر است. منطقه کوهسار ، چیتگر و کن با سرخه حصار ، خوجیر و لویزان قابل مقایسه نیست.

توسعه شهری

مساحت ساختمانهای مسی و تفریحی در غرب در حال افزایش است. در حالی که شرق نمی تواند بیش از این توسعه یابد. به عنوان مثال با وجود دریاچه آزادی ، دریاچه ای در چیتگر ساخته شده است.

اقلیت های مذهبی

تمرکز اقلیت های مذهبی در شرق بیشتر است. ارمنی ها ، کالمیک ها و زرتشتیان بیش از غرب در شرق متمرکز هستند. محله های اطراف میدان امام حسین و نظام آباد ، مجیدیه و تهرانپارس از محله های اصلی آن است. حتی می توانید بقایای کلمات ارمنی و یهودی را در کلمات مشترک در میان آثار باستانی شرقی پیدا کنید.

بالاخره مردم تهران خونگرم ، متحد و وطن پرست هستند. گرچه تمایل به مدرنیته در آنها وجود دارد ، مانند سایر کشورهای در حال توسعه ، و بارها منجر به ظهور نقص در ظاهر و زیر پوست شهر می شود ، مردم تهران ، خواه شمال ، جنوب ، شرق و غرب ، سرنوشتی در هم تنیده دارد.

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تاپ 10 Emily Constantemente Wendy سیستم اعلام نتایج باغ دلتنگی من Andrea ممبر98 استراتژیک خاورمیانه Journey to truth سيري در حقايق